kolmapäev, 4. aprill 2018

Kuidas ma ühe vana tugitooli uuele elule aitasin.



Päev 3

Kolmas päev oli erinevate asjde järgi aitamine ja tegin palju erinevaid ettevalmistusi, et järgmine kord jõuaks ehk riide paigaldamiseni.

Kursusepäevade vahelisel ajal tuunisin pisut tugitooli puit osasid. Kuna tooli tahaks teha punase siis otsustasin jalad teha mustaks. Tahtsin mõnusalt matti musta värvi. 
Arvasin end kole tark olevat, et ma ei võta aerosooli vaid ikka mingi tummisema värvi. Leidsin ühe värvi, mis pidi siidmatt olema. Tundus hea valik. Kui värvimiseni jõudsin siis selgus, et värv läigib kui kurat. Kui see oli matt siis ma ei kujuta ette miuke see läikiv peaks olema. Lisaks läks värv kole kergesti voolama aga samas ei valgunud pintsli jäljed tasa. Igavesti ..... värv ühesõnaga. Leidsin riiulist ühe aerosooli, et proovin mis nägu jääb. Ja üllatus oli hea, täpselt selline nagu ma tahtsin et tuleks. Kuigi see alumine värv hakkas nüüd pisut lõpptulemusele varju heitma sai tulemus siiski päris talutav.

Lisaks õnnestus mul vahepeal teine samasugune tugitool ja üks tumba saada. Nendele tegin ka esialgse lammutustöö ära juppideks ja riided maha.
 
Kursuse päeval siis sai esmalt ära polsterdatud käetoed. Nende ilusate mustade jalgadega :). 

Esimese sammuna tuli paigalda poldid nii, et nad välja ei kukuks.

Teiseks tuli mahuline vatiin  ümber kerida ja kinni tulistada. 

Nii lihtne oligi


 



 Lisaks sain peaaegu ära posterdada ka teise tugitooli seljatoe.
Mahulist vatiini küll selleks ei jätkunud aga poroloon sai liimitud. Teise tugitooli põhjaga olid lood sellised, et sellest vedrublokist nii lihtsalt asja ei saanud. Vedrud olid oluliselt rohkem katki. Eesmärk oli leida kuskilt madratsi vedrusid ja siis järgmine kord vaatab mis saab.

Kuna aega oli veel küll ja mahulist vatiini ka veel mõni riba oli siis otsustasin ka tumba kanga aluse osa ette valmistada.

Sai iga riba ära kasutatud ja jääkidest kokku traageldatud. Aga jagus väga täpselt nii pealmisele osale kui ka alumisele kus varem oli ainult riie. Ma tahtsin, et veits plingim välja näeks.

Järgmine kord peab siis vedrublokiga tegelema ja puudu jäänud mahulise vatiini ära paigaldama. 

Ja loodetavasti saab ka riide paigaldamisega pihta hakata.

Enne veel kui tund hakkab peab Teise tugitooli jalad viimistletud saama.

Tumbaga on ka plaan teha täiesti uued jalad. Tahan, et ta sobiks tugitoolidega kokku see praegune kilbist alus ei lähe kohe mitte.

Sai seekord selline lünklik ja hüplev jutt nagu ka kolmas päev ise oli, igat asja natukene.

 :

Kommentaare ei ole: