laupäev, 7. aprill 2018

Kuidas ma ühe vana tugitooli uuele elule aitasin.

Päev 4


4 päev läks peenemaks näputööks ära.

Esimese hooga sai teise tugitooli põhi ka juppideks tehtud. Olemasolevad vedrud olid niipalju katki et nendega midagi peale hakata polnud. 

Samasugust tervet aga kuskilt otsida ei osanud, seega tuli hakata ise vedrudest koostama.

Uute vedrudega oli pisut

nuputamist. 
Originaalis on need vedrud riidest toru sees. Minul on neid peotäis lihtsalt niisama. Sai proovitud ja mõteldud ja miskit paremat välja ei mõelnudki kui ise need torud sinna ümber õmmelda. See viis mu uutele kogemustele õmblusmasina taha. :) Alati peab miskit uut õppima. 

Taaskasutus on popp :), tootmisjääkidest saadud ribadest hakkasin ise torusid koostama. Esialgse süsteemi kohaselt tegin pika toru kuhu vedrud sisse toppisin. Edasine oli veel planeerimata. Saingi siis sellise pika vedrusid täis toru. Järgmiseks tuli vedrude vahele õmblus teha. Siit sain ka esimese tehtud vea. Kuna ma need vedrud sinna sisse ära toppisin siis nad kippusid omavahel sassi minema ja vaheõmblust oli suht raske tekitada. 


Järgmise ribaga olin juba targem ja õmblesin kohe toru otsad ka kinni.

Tunnike ja peale nputööd sain kokku hulga vedru torusid.

Siit järgmine küsimus kuidas torud aluse külge saada ja nii enamvähem võrdsete vahedega pealegi. Esialgne plaan liimida tundus pisut nii ja naa kuna need vedru torud olid päris ebaühtlase väljanägmisega.


Kuna vedru kotikesel olid kaunid narmendavad servad siis klammerdasin nad põhja külge kinni ja seejärel oli plaan nad omavahel kokku liimida. Kuna need vedrud olid pisut lippa loppa ja ainult liimiga ei suutnud seda ühendada. Siis otsustasin nad pealt niidiga kokku tõmmata. Lõpptulemus sai isegi väga häää. Ainult et kaasas olnud vedrud said otsa. 
















Et mitte koolituse kallist aega lihtsate torude õmblemise peale kulutada avasin järgmisel päeval kodus oma õmblusvabriku.
Et puuduvad umbes 40 ja paar peale toru valmis traageldada. Tõstsin aga vana vändaga masina lauale ja läks lahti. Üks pisut kasutatud lapse voodilina läks ka käiku ja nagu vabrikus :)

Koduse masina eripära tõttu muutus ka tehnoloogija esmaslt tuli valmis õmmelda kotikesed. Seejärel vedru sisse haaknõelaga kokku, ots kinni õmmelda ja siis vedru alhti päästa. Sai väääääga hea. :)

Viies päev siit ma tulen1 Koos vedrudega.






Kommentaare ei ole: