neljapäev, 12. aprill 2018

Kuidas ma ühe vana tugitooli uuele elule aitasin.

Päev 5


Esimese asjana kinnitasin oma suure õmblustöö tulemused tugitooli põhja külge ära. Arvutasin, mis ma arvutasin aga ikka tegin neid vedrusi pisut vähe valmis. Omast arust tegin 1 rohkem aga välja tuli et jäi 7 puudu. Samas tööpuudust ei esine nii, et traageldasin selle asja kokku ja tõstsin kõrvale las liim kuivab :)

Asusin enda jaoks kõige huvitavama töö kallale. Katte riide paigaldus. Ülejäänud jupid on ette valmistatud. Esimese hooga siis ühe tugitooli põhi ja seljatugi.

Riide "toorik" sai mõlemale välja lõigautd. 


Esimesena võtsin põhja. Seal tuleb ka pisut õmmelda, et ta hea välja näeks. Aga millised jupid kokku õmmelda selleks sai lõige võetud. Kasutasin kilet. Soovitavalt läbipaistvat. Panin pealmise riide paari nõelaga kinni joonistasin kilele serva peale ja kandsin riide peale ümber.

Teinekord ma vist võtaks lõike puhtast mõõdust ja seejärel arvestaks õmblusvaru otsa. sest praegu sai tulemuseks pisut suur tükk. Põhjus see, et arvestasin tublisti õmblusvaru
aga kui kokku õmblema hakkasin siis kasutasin seda vähem. Mul polnud selle puhta mõõdu joont ja õmblesin serva järgi mis oli aga suurem kui vaja. 
Hea muidugist, et sai suurem mitte väiksem. see suurus ei olnud ka väga määrav sest allapoole liikumisruumi on ju küll keeran lihtsalt rohkem serva alla. Esimeses "kleidiproovis" selgus, et muidu on okidoki aga natuke tuleb tagumisest servast lühemaks teha. Võtsin siis natuke maad tagumise otsa uuesti lahti ja õmblesin uute märkide järgi kokku. Lõpptulemus sai esmapilgul päris hea. Tõmbasin põhjale "kleidi" selga ja asusin seljatuge lahendama.


Siin oli ka suht selge et ülemine ots tuleb ming tasemeni õmmelda. Esimene plaan oli teha lihtsalt nurk kokku ja tagant alla keerata.
Tagumise külje peale läheb eraldi kate see oleks võinud asja ilusa jätta küll.
Jõudsin isegi juba kinni klammerdamiseni.
Venita kuidas tahad ei saanud nii hea kui peaks. Seljatoe kuju natuke nii ja naa pidi ning riie päris jäik. 
Natuke voltis siit ja natuke voltis sealt. Igatahes ei tulnud selline tulemus nagu silm oleks tahtnud näha.

Mis essusti see uuesti teadsid juba vanad eestlased ütelda.
Klambrite ja naelte välja kiskumine oli mul juba varasemast selge nii, et andsin sõrgadele valu.

Et saada ettekujutst kuidas see asi peaks olema tõmbasin esialgse variandi pahupidi peale ja hakkasin nõelte ja traageldustega asja kokku panema. 

Nõelusi, traageldasin, joonistasin ühte ja teistpidi. Ettekujutus tekkis. Näpuosavus .... veel ei tekkinud. Traageldused tulid lahti ja nõelad kukkusid välja. Igatahes mingi pildi ma asjast ette sain. Päev hakkas õhtasse jõudma ja tahtsin ikka kotti pähe saada. Õmblesin ene tarkusest kokku. Kott pähe ja ....................


Eespoolt vaadates sai juba päris hea. Need kaks nibu seal nurkades vajaks pisut õgvendamist. 
Aga tagant poolt ei ole veel päris 5+ Õmblused jooksevad kuidagi isepidi viltuMõõtsin küll omast arust aga ju ma midagi ei arvestanud päris õigesti. 
Kuna ma sisse õmmeldud riiet veel ära pole lõiganud siis saab uuesti teha. Tervet õmblust polegi vaja natuke üks pool lahti harutada ja ette nurkadesse jäänud nipleid õgvendada. Peaks päris hea saama.
Mis teise seljatoega teisiti teha ma ei teagi. Sellel toolil sai pehmendus ka pisut natuke liiga palju üle äära see vist takistas mingil hetkel õiget mõõdu tulemust. Teine peaks selles mõttes parem olema.
Näis 6 päeva eesmärgiks on ühele toolile riie peale ära saada. Peatse kohtumiseni.










Kommentaare ei ole: